Demoproject “peilgestuurde drainage” Alblasserwaard van start

Woensdag 21 november was het startmoment van aanleg van peil gestuurde drainage in de Alblasserwaard. Het project 'Groene Cirkels' is de initiatiefnemer. Op 2 locaties in de Alblasserwaard, namelijk in Noordeloos en Brandwijk, komen de demovelden te liggen waarbij monitoring plaats gaat vinden tussen percelen waarin peil gestuurde drainage aangelegd wordt en een naastgelegen referentieperceel. Wat zijn de effecten van de drainage op met name de bodemdaling.

Door middel van een demomiddag werd het doel van dit project uitgebreid onder de aandacht gebracht. Ook het belang van correcte aanleg is een belangrijk detail. Zoals het te gebruiken materiaal, welke diameter drains pas je toe, welk omhulsel is gewenst en wat zijn de effecten van dit materiaal in de toekomst? Maar bovenal de vlakligging van de drains is een must. Liggen de drains op onregelmatige diepte, dan functioneren ze niet.
Onder een goede publieke belangstelling kon men proeven aan deze innovatie en werd men zich bewust van de noodzaak. Hoe droog is de grond op dit moment en wat heeft deze zomer voor effecten gegeven in de ondergrond, maaiveld daling en grasmat. Met goede indrukken namen de bezoekers afscheid van deze leerzame middag.

 

Video: aanleg owd Alblasserwaard  

 

Voor meer informatie neem contact op met Sjon de Leeuw, mail: c.de.leeuw@ppp-agro.nl, tel: 06-53427235

 

 

 Print
0 Reacties

Sjon de LeeuwSjon de Leeuw

Andere items van Sjon de Leeuw

Contact auteur

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x