Geen betere raad dan voorraad?

Wellicht speelt dit ook op uw bedrijf: een toenemende ruwvoervoorraad. Onderweg komen wij bedrijven tegen die nog zoveel ruwvoer hebben liggen dat ze moeite hebben/ krijgen om de eerste snede straks goed te kunnen bergen in de aanwezige ruwvoeropslag.

Het kan dan ook een goede strategie zijn om dit jaar (veel) meer te gaan beweiden. Voordeel is dat er dan minder ingekuild hoeft te worden. Er is dan minder (extra) opslag nodig en u heeft geen inkuilkosten.

Een goed werkend beweidingssysteem is ‘Nieuw Nederlands Weiden’. Het is eenvoudig uit te voeren, kost niet teveel arbeid en geeft een stabiele melkproductie.

Vertrekpunt is de inventarisatie hoe groot het beschikbare is en hoeveel percelen daar van gemaakt kunnen worden. Onze weidecoaches hebben een programma waarmee ze dan de optimale beweidingsstrategie kunnen berekenen, zie hieronder een voorbeeldje.

Hieronder een overzicht van de beweidingsmogelijkheden en benodigde bijvoeding bij verschillende grasgroei niveaus voor een bedrijf waar we deze berekening al voor hebben gemaakt. De mogelijke vers gras opname bleek veel hoger te liggen dan hij vooraf voor mogelijk had gehouden. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden op uw bedrijf om het (weide)gras maximaal te benutten tegen lage kosten neem dan contact op met Tim van Noord via t.van.noord@ppp-agro.nl of 06-82797770.

 

Print
0 Reacties

Barend MeerkerkBarend Meerkerk

Andere items van Barend Meerkerk

Contact auteur

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x