Hoe gaat het ‘echt’ met je?

Als mens en als ondernemer stel je of krijg je misschien wel dagelijks de vraag: Hoe is het? of Hoe gaat ie?  Vaak is dan het standaard antwoord: Prima hoor en met jou? Maar ……. is dat dan ook echt zo?

Vanaf 2007 (we zijn toen met z’n vieren PPP-Agro Advies West gestart) zijn we gestaag in omvang gegroeid. Inmiddels hebben we 8 medewerkers in loondienst.
De uitdrukking “ik wens ‘m veel personeel” heeft veelal een negatieve betekenis en ja er is inderdaad wel eens wat……

Gelukkig zijn we erg tevreden met ons adviesteam met verschillende, unieke en prachtige mensen.
“Samenwerken” gaat natuurlijk niet vanzelf en we besteden hier ook tijd en aandacht aan. Aan het eind van het jaar bespreken we met elke medewerker hoe het afgelopen jaar is gegaan, wat goed ging, wat beter kon, wat de ambities zijn, etc…… Ook maken we dan afspraken hoe we het komende jaar gaan aanpakken.

Halverwege het jaar plannen we een voortgangsgesprek, een tussentijdse persoonlijke evaluatie, waarin we de voortgang van de afspraken doornemen. In deze gesprekken komt ook de vraag “Hoe gaat het echt met je?” nadrukkelijk aan de orde. Deze gesprekken leveren VEEL waardevolle inzichten en informatie op en helpen ons om ons bedrijf goed te managen en te ontwikkelen en onze mensen te laten “groeien”. Dit jaar heb ik onze medewerkers expres gevraagd wat ze van deze beoordelings- en evaluatiegesprekken vinden. Hoe ervaren ze het en wat levert het ze op?
Zonder uitzondering ervaren allen dit positief, met reacties als “je voelt je serieus genomen”, “er wordt geluisterd en ook wat mee gedaan….”, “het levert energie op en de wil om het nog beter te doen…”, “het geeft een gelukkig gevoel dat je waardevol bent, ertoe doet”…..

Helaas komen we het in de praktijk nogal eens tegen dat een gesprek over “hoe het echt me je gaat” niet plaatsvindt of niet lukt. En dan kan het, vooral in familiebedrijven en samenwerkingsverbanden, wel eens erg lastig worden om je gelukkig te voelen en of te kunnen ontwikkelen. Ik (wij) willen u uitdagen het gesprek met elkaar aan te gaan over “hoe het ‘echt’ met je gaat”. Als dit ingewikkeld is of lijkt, kunnen we daarbij helpen. Ik ben ervan overtuigd dat u daarna, net als onze medewerkers zal zeggen; “ik voel me serieus genomen, het geeft me een gelukkig gevoel dat ik waardevol ben”.

Wij wensen u veel geluk toe.


Klaas de Jong
Adviseur economie en strategie

k.de.jong@ppp-agro.nl
06-1755 2127

Blij

Meer weten?

Meer nieuws

Maak hier een keuze tussen alle nieuwsberichten op basis van thema
 • Maak hier een keuze tussen alle nieuwsberichten op basis van thema
 • Advies
 • Bedrijfsadvies
 • Coaching
 • Financieel advies
 • Geen categorie
 • Innovatie
 • Kennis
 • Nieuws
 • Praktijkbegeleiding
 • Procesbegeleiding
HME-kalender JULI

Juli = zomermaand

Hooi

Hooi helpt om te sturen op ureum

Veld-APK

Efficiënter bemesten na Veld-APK