Bemest op z’n Best

Project

Bemest op z’n Best is een innovatieprogramma waarin we ons richten op het halveren van de ammoniakemissie. We zoeken hierbij vooral naar (technische) innovaties en het verbeteren van de werkwijze bij de toediening van mest. Ideeën daarvoor worden opgehaald uit de praktijk en ook in de praktijk getest.

Innovaties uit de praktijk

Wij denken dat de sleutel tot innovatie in de praktijk ligt. Daarom werken we samen met verschillende ondernemers uit de praktijk, zoals boeren, loonwerkers, machinebouwers en adviseurs. We willen met oplossingen komen die goed zijn voor alle partijen.

Idee indienen

Heeft u een idee dat kan bijdragen aan de reductie van ammoniakemissie bij uitrijden? Deel het met ons. Dat kan via de website van Bemest op z’n Best.

We houden vier keer per jaar een screeningsronde waarin alle ingediende ideeën bekeken worden. Dit doen we in 2023 op 31 maart, 23 juni, 29 september en 15 december. Vervolgens zullen we een deel van de ideeën in de praktijk testen en demonstreren.

Demodagen

Er zijn regelmatig demodagen van Bemest op z’n Best. Tijdens deze praktijkdemo’s laten we zien met welke innovaties we werken. Iedereen kan zich aanmelden voor deze dagen. Houd onze website en die van Bemest op z’n Best in de gaten voor de uitnodigingen.

Onze rol bij Bemest op z’n Best

PPP-Agro Advies West is op verschillende manieren betrokken bij dit project. Bijvoorbeeld bij het organiseren en begeleiden van de demodagen. Daarnaast beoordelen we de innovatieve ideeën die via de site worden ingezonden.

Studiegroepen kunnen een aanvraag doen om begeleiding te krijgen om zo goed mogelijk te bemesten. Hierbij bieden wij ook ondersteuning.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Bemest op z’n Best, of neem contact op met Sjon de Leeuw. Op de website worden regelmatig handige en praktische tips gedeeld waarmee u direct aan de slag kunt.

Weiland wordt bemest - Bemest op z'n Best

Meer weten?

Nieuwsberichten over dit project

Dit is Bemest op z'n Best

Dit is Bemest op z’n Best

Innovatieprogramma Bemest op z'n Best richt zich op halvering van de ammoniakemissie tijdens mesttoediening op...
Maisdemo 5 oktober 2023

5 oktober | maisdemo: meer mais met minder mest

Het experiment gaat verder… Vóór de zomer nam Marcel Betten van Loonbedrijf De Samenwerking de...
Maisdemo

4 juli | Maisdemo: meer mais met minder mest

De vraag naar voedsel en diervoeders neemt toe, terwijl de ruimte voor bemesting afneemt. Door...

Bekijk meer projecten waaraan PPP-Agro Advies deelneemt

Inspiratiepolder Aarlanderveen

Inspiratiepolder Aarlanderveen

Boeren met toekomst in Aarlanderveen De polder Aarlanderveen in Zuid-Holland is een inspiratiepolder voor toekomstbestendige...
Koeien in de wei - Versnellen op klimaat

Versnellen op klimaat

FrieslandCampina wil in de toekomst klimaatneutrale zuivel produceren. Om dat te bereiken willen ze de...
Weidevogel op een paal - Biodiversiteit - Natuur en landbouw

Waterinfiltratie voor biodiversiteit (LIFE)

Het natuurgebied De Donkse Laagten ligt in de Alblasserwaard, een groen en waterrijk gebied in...