Versnellen op klimaat

Project

FrieslandCampina wil in de toekomst klimaatneutrale zuivel produceren. Om dat te bereiken willen ze de CO2-uitstoot met meer dan een derde verlagen in 2030 (ten opzichte van 2015). Er wordt hard gewerkt door de melkveehouders en er zijn de afgelopen jaren al veel belangrijke stappen gezet. Nu wil FrieslandCampina het proces versnellen en om boeren daarbij te ondersteunen is het project Versnellen op klimaat gestart. Wij werken mee aan dit project.

Workshops Versnellen op klimaat

Onderdeel van het project Versnellen op klimaat zijn workshops, bijvoorbeeld de workshop ‘Aan de slag met broeikasgas’. Wij ondersteunen bij de ontwikkeling en verzorgen de verschillende sessies waar deze workshop uit bestaat. Leden van FrieslandCampina kunnen zich gratis aanmelden voor deze of andere bijeenkomsten via de website van Melkweb.

Aan de slag met broeikasgas

Onze adviseur Delian Kool geeft de workshop ‘Aan de slag met broeikasgas’. Deelnemers krijgen stap voor stap te zien welke maatregelen ze kunnen nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Ze krijgen hele praktische handvatten en kunnen direct zelf aan de slag.

Tijdens de sessies is er ruimte voor onderlinge discussies over de ervaringen van de deelnemers. Ook wordt er gekeken naar de specifieke situatie op de verschillende bedrijven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de workshop ‘Aan de slag met broeikasgas’? Delian vertelt in een uitgebreid interview met Melkweb meer over de sessies. U leest het artikel ook op onze website: Workshops ‘Aan de slag met broeikasgas’

Bent u benieuwd naar het project Versnellen op klimaat en de stappen die tot nu toe zijn gezet? Ga voor meer informatie naar de website van FrieslandCampina: FrieslandCampina op weg naar klimaatneutrale zuivel.

Koeien in de wei - Versnellen op klimaat

Meer weten?

Nieuwsberichten over dit project

Man wijst naar flipover - Samen versnellen op klimaat

Samen versnellen op klimaat

Met het programma ‘Samen versnellen op klimaat’ wil FrieslandCampina leden-melkveebedrijven helpen de uitstoot van broeikasgassen...
Workshops broeikasgas

Workshops ‘Aan de slag met broeikasgas’

Onze adviseur Delian Kool geeft in samenwerking met FrieslandCampina workshops ‘aan de slag met broeikasgas’....

Bekijk meer projecten waaraan PPP-Agro Advies deelneemt

De Ronde Hoep

Gebiedsproces De Ronde Hoep

Vijftien melkveehouders in de polder De Ronde Hoep namen zelf het initiatief om gebiedsplannen op...
Inspiratiepolder Aarlanderveen

Inspiratiepolder Aarlanderveen

Boeren met toekomst in Aarlanderveen De polder Aarlanderveen in Zuid-Holland is een inspiratiepolder voor toekomstbestendige...
Koeien in de wei - Versnellen op klimaat

Versnellen op klimaat

FrieslandCampina wil in de toekomst klimaatneutrale zuivel produceren. Om dat te bereiken willen ze de...